« Terug naar exposantenoverzicht

Toelichting

Mijn beelden zijn van verschillende steensoorten gemaakt. Ik vind het leuk om te werken en ervaring op te doen met verschillende steensoorten en te kijken wat ik er wel en niet mee kan.

Grotendeels werk ik met de hand, ik gebruik weinig machines bij het maken van een beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig. In de zachtere stenen is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken. Naarmate de stenen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.
Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan e spreken. Afhankelijk van e vorm van de steen ontstaat de vormgeving van het beeld. Ze moeten omhoog komen maar tegelijkertijd stevig staan. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beed o.a. door het holle en bolle, licht en schaduw, lijnen en vlakken, het spel van vormen, ruimte en niet ruimte. Daarbij kijk ik in mijn beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren.

Barbara Pijnappel