Schoonmaakmiddelen die niet mogen ontbreken in huis

Blog Schoonmaakmiddelen die niet mogen ontbreken in huis

Is het tijd weer tijd voor een grote schoonmaakbeurt in huis? Tegenwoordig wordt er voor elke ruimte in huis een apart schoonmaakmiddel op de markt uitgebracht. Echter, kom je met een paar basisschoonmaakmiddelen ook al een heel eind.

1 Allesreiniger

Het zit ‘m al in de naam: allesreiniger reinigt alles en is voor bijna elk oppervlak te gebruiken. Je kunt het simpelweg toevoegen aan een sopje met water en het schoonmaken kan beginnen. Let echter wel op de samenstelling van de allesreiniger: over hat algemeen bestaan allesreinigers 75 procent uit water. Als een allesreiniger minder water bevat, is deze agressiever. 

2 Azijn

Azijn is vooral een wondermiddel als het gaat om het bestrijden van kalk. Ook kun je azijn gebruiken in de wasmachine. Voeg een scheutje witte natuurazijn toe aan de was en jouw kleding blinkt als nooit tevoren. Het is niet alleen goed voor jouw kleding, maar ook jouw wasmachine vindt het fijn om wat azijn te krijgen.

3 Afwasmiddel

Afwasmiddel kun je bij vele klusjes gebruiken als ontvetter. Ook al heb je een vaatwasser in huis, afwasmiddel mag zéker niet ontbreken in de lijst basisschoonmaakmiddelen. Je kunt met afwasmiddel jouw ramen schoonmaken en een vetvlek in een kledingstuk. 

4 Ammonia

Ammonia is de verdunde en duurzamere versie van ammoniak. Gebruik dus in plaats van ammoniak ammonia. Ammonia is namelijk een supergoede ontvetter. Echter, zit er wel een naar geurtje aan ammonia. Dit kun je verbloemen door koud water, citroensap of azijn toe te voegen.

Recente berichten