Zo houd jij jouw schoenen langer mooi

Blog Zo houd jij jouw schoenen langer mooi

Waarschijnlijk herkennen we allemaal dat moment dat we een schoenenspray afwijzen, omdat we deze thuis nog hebben staan. Na de aankoop wil je de schoenen zo snel mogelijk uit de doos trekken en vergeten we de schoenen in te sprayen. Zonde. Hieronder staan een paar tips hoe jij jouw schoenen langer mooi kunt houden.

1 Beschermen

Zoals net al werd benoemd, trekken we de nieuwe Dsquared heren schoenen meteen uit de doos. Toch is het verstandig om hier eventjes mee te wachten. Pak alsnog de schoenenspray uit de kast en spuit jouw nieuwe pareltjes in. Een paar minuutjes wachten en je kunt alsnog genieten van jouw nieuwe schoenen.

2 Verzorging

Ook al is het lastig, maar jouw schoenen hebben ook zo af en toe rust nodig. Draag jouw schoenen dus niet dagenlang achter elkaar aan, maar wissel af. Wanneer de schoenen nat zijn geworden door een flinke plensbui, kun je schoenspanners gebruiken. Laat jouw schoenen vooral niet op een verwarming drogen. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan. Als je geen schoenspanners bij de hand hebt, kun je ook gebruikmaken van proppen krantenpapier. Let er wel op dat je bedrukt papier niet in je schoenen stopt. De inkt kan namelijk afgeven. Als laatst is het belangrijk dat je je schoenen blijft insprayen.

3 Reinigen

Probeer vuil meteen te verwijderen. Hoe langer het vuil blijft zitten, hoe sneller een vlekje ontstaat. Ga eerst droog reinigen; als dit niet lukt, kun je overgaan op reinigen met water. Check van tevoren wel of water de vlekt niet erger maakt.

Recente berichten