Beeldentuin Land en Beeld seizoen 2014

Bij het kiezen van kunstenaars voor de tentoonstellingen houdt Ernst Löwensteyn sterk rekening met de relatie tussen het kunstwerk en de natuurlijke omgeving van de parktuin. Bij zijn keuze spelen meerdere aspecten een rol. Zo moet het werk een zekere robuustheid hebben die past bij het land. Ook biedt Ernst kunstenaars de ruimte om te kijken in welk deel van de tuin zij de sterkste wisselwerking ervaren tussen hun werk en de omgeving. Dit geeft soms verrassende combinaties.

Dit jaar brengt Land en Beeld de tentoonstelling:

‘ Kunst is een onuitputtelijke weelde van de natuur’

‘ The art is an inexhaustible wealth of nature’

 

Deelnemers 2014

Er zijn 45 deelnemers met circa 120 buitenwerken en ook dit jaar zijn er de vaste exposanten met nieuw werk, maar ook opkomend talent.

Gerard Akerboom, Henk van Bennekum, Mariëlle van den Bergh, Luuk van Binsbergen, Dik Box, Floris Brasser, Liesbeth Bijwaard, Sjoerd Buisman, Liebeth Crooijmans, Kevin Dagg, Wim Bakker, Xandra Bremer (Paaijmans), Mels Dees, Dorsten Diekmann, Hubertus van der Goltz, Philippe Gouwy, Laus Heezemans, Gerard Höwler, Bart Jacobs, Ton Kalle, Piet van de Kar, Arthur Kempenaars, Barbara Kluiver, Marianne Lammersen, Hans van Lunteren, Mai Movrin, Chris Mudde, Herbert Nouwens, Tijl Orlando Frijns, Jens Ossada, Alinda Ottens, Chris Peterson, Anne Pelletier, Antoinette Le Roy, Andre Pielage, Yke Prins, Hans Rikken, Carla Rump, Erik Rumpff, Harry Schumacher, Paty Sonville, Beatrijs Schweitzer, Caroline Teesing, Albert Verkade, Helen Vergouwen, Cissy van der Wel, Frauke Wilken, Eelke van Willegen, Anneke de Witte.

Parktuin waar kunst en natuur elkaar aanvullen

De beelden zijn geplaatst in een parktuin en accentueren de aangelegde tuinvlakken en spreken een eigen, beeldende taal met grote zeggingskracht. De beeldentuin is niet ingericht als een soort strakke wandelroute met geplaveide paden en hagen. Een bezoek aan de beeldentuin is ervaren hoe kunst en natuur elkaar aanvullen en samen een krachtige manifestatie van inspiratie vormen.Een wandeling (op goede wandelschoenen en bij regenachtig weer op waterdicht schoeisel!) door de parktuin is een ware ontdekkingstocht door de wereld van de moderne driedimensionale kunst.