Cultuur is geen goed doel. Een culturele infrastructuur is belangrijk voor economische en sociale welvaart en welzijn (uitspraak van Julienne Straatman)

De afgelopen jaren is de kunst hardhandig aangepakt. De kunst in Nederland lijkt wel in een verdomhoekje te zitten. Wij als beeldentuinbezitter Land en Beeld kunnen daarover meepraten.

De afgelopen 10 jaar brengt Land en Beeld prachtige tentoonstellingen van moderne hedendaagse kunst. En met succes, Land en Beeld heeft een goede naam en reputatie opgebouwd, maar de inkomsten blijven onvoldoende. Omdat we onvoldoende inkomsten halen uit de beeldentuin komt de realisatie van toekomstige activiteiten in het nauw. U moet hierbij denken aan de jaarlijkse tentoonstelling, een presentatie van 20 kunstenaars met buitenobjecten van glas en een platform tentoonstelling met jonge aankomende kunstenaars.Om het voortbestaan van de beeldentuin te waarborgen is het idee geboren om u in staat te stellen een prent of tekening uit onze eigen collectie aan te kopen. Hiermee heeft u niet alleen een mooi werk, draagt u bij aan het voortbestaan van Land en Beeld.

De collectie
Het aangeboden werk zal voornamelijk bestaan uit tekeningen, etsen, zeefdrukken en litho’s  van Ernst Löwensteyn, Jan de Beus, Philippe Hardy, Hans Cornelissen, Bep Toscani en anderen. Het aangeboden werk ligt gemiddeld rond de  € 150,=   en kan door middel van een directe – of een maandelijkse overmaking van 50 euro verkregen worden.

Het door u gekozen werk krijgt u bij aankoop direct mee.

Kom 21 juni persoonlijk langs om de collectie te bekijken!

In eerste instantie is het voldoende om aan ons te laten weten of u belangstelling hebt om een werk uit de collectie van de stichting aan te schaffen. U kunt uw interesse kenbaar maken via info@landenbeeld.nl
U wordt bij getoonde belangstelling op 21 juni uitgenodigd om het werk te komen bekijken en aan te schaffen. U kunt ook eventuele belangstellenden voordragen.
Wij ontvangen u dan met een hapje of drankje in de ontvangstruimte van het gemaal en kunt u het werk bekijken en indien gewenst met toelichting.

N.B. Wij hebben gekozen om deze verkoopmogelijkheid via de Stichting Vrienden van Land en Beeld te laten lopen. Uw bijdrage wordt door de Stichting beheerd en daadwerkelijk gebruikt om de beeldentuin in stand te houden en de projecten te realiseren!

De fotogalerij laat een gedeelte van werk zien ( het grafische gedeelte) uit de collectie van de stichting.  Op de presentatie is meer werk te bekijken, waaronder ook een litho van Marleen Dumas, een reliëfdruk van Jan Schoonhoven en een aantal tekeningen van Ernst Löwensteyn.